FMC B&H

Obavijest - ljekarima/liječnicima članovima Ljekarske/Liječničke komore FBiH

Logo-FMC Zbog sve učestalijih pojava nasilja, nasilničkog ponašanja, prijetnji, ometanja u radu, fizičkih napada i drugih vrsta agresivnog ponašanja prema ljekarima/liječnicima na njihovim radnim mjestima, u toku njihovog rada od strane pacijenta i njihove rodbine/pratnje, Predsjednik Ljekarske/Liječničke komore Federacije Bosne i Hercegovine, Prim. dr. Harun Drljević obavještava ljekare/liječnike FBiH da dokumentuju i prijave svaki vid devijantnog ponašanja.

 

Federalna komora ima namjeru otvoriti pitanje nasilja nad doktorima medicine na njihovim radnim mjestima. Uz dovoljno dokumentovanih slučajeva, razmotrit će se mogućnost promjene zakonske regulative, kako bi se napad na „bijeli mantil“ počeo tretirati kao napad na službeno lice, odnosno kaznom zatvora od 3-5 godina.

Molimo sve ljekare/liječnike, članove Ljekarske/Liječničke komore FBiH, da u cilju zaštite profesije i njenog digniteta, na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili poštom dostave adekvatne i vjerodostojne podatke u slučaju nasilja.

Vi ste ovdje: Home Using Joomla! Using Extensions Components Content Component Article Category List Obavijest - ljekarima/liječnicima članovima Ljekarske/Liječničke komore FBiH